Ekko skrev fra Cannes: 'Burning' er festivalen store mesterværk, der både taler til intellektet og følelserne, er en exceptionel filmisk oplevelse og bliver ved med at rumstere i ens tanker.

Unge Jongsu forelsker sig i friske Haemi, men efter et ophold i Afrika har hun indledt et forhold til den mystiske og rige Ben. Der er en Jules og Jim-stemning over scenerne med de tre, men pludselig forsvinder Haemi, og filmen tager en mere thrilleragtig drejning. Det geniale er dog, hvordan Lee Chang-dong og hans medmanusforfatter Oh Jung-mi forener kærlighedsdramaet med Jongsus egne lig i lasten. Hans mor forlod ham og faren på grund af farens voldsomme temperament, og Jongsu har ikke set moren i seksten år, mens faren i dag sidder i fængsel for et voldeligt overfald. Arbejderknægten Jongsu har en indre vrede, som han ikke ved, hvor han skal rette hen. Han har svært ved at finde hoved og hale i den moderne verden, og i mødet med Haemi øjner han en vej ud af sin eneboertilværelse, men det kan lige så vel vise sig at være den ultimative afgrund. Hvor er hun henne? Eksisterer hendes kat? Og hvem er Ben egentlig?

'Burning' er fyldt med uforglemmeligt poetiske sekvenser. Alene Haemis dans mod nattehimlen er hele filmen værd. Og Lee Chang-dong har med sin kloge historie fat i selve filmmediets karakter af at være et skyggespil: Vi bliver forført af noget, som i en vis forstand ikke eksisterer. Et tema, der leder tankerne hen på den mystiske skønhed i Antonionis mesterværk 'Blow Up' fra 1966.

Original titel 
Beoning
Instruktør 
Chang-dong Lee
Medvirkende  Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon, Soo-Kyung Kim
Premiere 
20. december 2018
Længde 
148 minutter
Produktionslande 
Sydkorea