'Trækfugle' er en medrivende og æstetisk mavepuster med bjergtagende billeder og en kompromisløs fortælling om 1970’ernes narkohandel i Colombia.

Det hele starter med 30 geder, 20 køer, 2 æsler og 5 halskæder. Året er 1969, og den unge Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. De er begge en del af Wayuu-folket, der bor i ørkenen tæt på grænsen mellem Colombia og Venzuela. De lever i et matriarkalsk samfund, hvor kvinderne tager de vigtigste beslutninger og bærer det største ansvar. Langsomt men sikkert involveres Rapayet i salget af marihuana til USA, og samtidig krakelerer hans familie og oprindelige kultur lidt efter lidt.

Efter 'Slangens favntag' og hans sublime og hallucinerende udforskning af Amazonas, er Ciro Guerra tilbage med Cristina Gallego som med-instruktør. Sammen udforsker de gangstermiljøet i et et gennemført og nytænkende gangsterepos. 'Trækfugle' er nemlig ikke endnu en ‘Godfather’-fortælling; der er ingen glorificering af vold, og der er ingen plads til klichéerne om latinamerikanske narkohandlere.

'Trækfugle' er urfortællingen om et helt lands fortabelse og forgabelse samt en familietragedie efter græsk tradition. Filmen er i fem dele og fordelt over tolv år, men den stramme ramme levner alligevel plads til magisk realisme, som er Gabriel García Márquez værdig.

"EKSTRAORDINÆR OG UNIK“ (The Guardian)

“ET MESTERVÆRK … EN HELT IGENNEM USÆDVANLIG FILM" (The Playlist)

Original titel 
Pájaros de verano
Instruktør 
Cristina Gallego, Ciro Guerra
Medvirkende  Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta
Premiere 
21. februar 2019
Længde 
125 minutter
Produktionslande 
Colombia