Parasite: Guldpalme-vinder

Filmporten sigter efter prisvindere, perler og mesterværker – og Bong Joon-hos Parasite tyder på at opfylde alle ambitiøse kriterier. Vi har ramt plet med denne perle af en film.. 6 stjernede anmeldelser over hele linien.

En sikker Oscarvinder (spår vi:))

På det store anmelder site Rotten Tomatoes har hele 283 anmeldere i gennemsnit givet den en score op 99%.

Ekkos chefredaktør Claus Christensen så og vurderede filmen inden, den fik sin Guldpalme i maj-måned. Han skrev i sin reportage fra Cannes 2019:

”Kravet til en Guldpalmevinder er, at den er original, bevægende og tankevækkende, og Bong Joon-hos Parasite er det hele på én gang.

Det er historien om en fattig familie, som med snuhed og snilde invaderer en rig familie. Det er enormt morsomt, men samtidig uhyggeligt og ikke mindst tankevækkende. På en underholdende måde formår Bong Joon-ho at italesætte den moderne verdens urimelige sociale forskelle, og han formår undervejs igen og igen at overraske med sin fortælling.

Bong Joon-ho er kendt som en genreinstruktør, der har lavet monsterfilmen The Host, sci-fi-thrilleren Snowpiercer og miljødramaet Okja. Men han formår i sin nye film at blande genrerne på en meget original måde, og så er han en utroligt begavet instruktør, der i den grad behersker den filmiske fortællekunsts finesser.”

Parasite får premiere 25. december 2019.

Flere nyheder

Amazing Grace: Aretha Franklin

Amazing Grace: Aretha Franklin

Årets første film i 2020 er en absolut perle. Filmmagasinet Ekko og Kristeligt Dagblad har kvitteret den 6 funklende stjerner. Et væld af andre medier med 5 stjerner/Hjerter: Politiken, Jyllands-Posten, Nordjydske og Soundvenue. Amazing Grace er en unik koncertfilm...

Krudttønden: Ole Chr. Madsen

Krudttønden: Ole Chr. Madsen

Vi er meget stolte over at præsentere Ole Christian Madsens Krudttønden i Filmporten. Filmen tager udgangspunkt i de dramatiske hændelser i 2015, hvor to mistede livet og flere blev såret, da en radikaliseret IS-sympatisør angreb kulturhuset Krudttønden og Københavns...