Vores filmudvalg

Sammen med de dygtigste og mest erfarne branchefolk udvælger vi titlerne til Filmportens program. 

THE BANSHEES OF INISHERIN

Premiere: 26. januar - 2023

Nomineret til 9 Oscars, bl.a. for bedste film, bedste instruktør, bedste mandlige hoverolle, bedste kvindelige birolle, bedste mandlige biroller og for bedste klipning ved danske Mikkel E.G.Nielsen. "Banshees of Inisherin" modtog hele tre af de tre store priser ved årets Golden Globes for bedste manuskript (Martin McDonagh), bedste komedie og bedste mandlige skuespiller (Colin Farrell) i en film - musical eller komedie. Instruktøren Martin McDonagh er manden bag Oscarvinderen "Three Billboards Outside Ebbing Missouri & "in Bruges". Colin Farrell og Brandan Gleeson i topform som to livslange venner der står i en ubekvemt situation, eftersom en af dem ikke længere ønsker at være venner.      
Læs mere

TÀR

Premiere: 23. februar - 2023

Oscar nomineret i 6  kategorier bl.a. for bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige hovedrolle. TÀR har vundet imponerende 51 internationale filmpriser og været nomineret til 192 andre. Cate Blanchett  vandt for bedste kvindelige hovedrolle i et drama ved Golden Globe Awards og BAFTA AWARDS. TÁR foregår på den internationale scene i den klassiske musiks verden og handler om Lydia Tár (Cate Blanchett) - komponist og dirigent i et stort tysk orkester. Tár anses for at være en af sin tids største talenter både som komponist og dirigent. Filmen er instrueret af den amerikanske instruktør Todd Field. Udover Cate Blanchett medvirker bl.a. Mark Strong, Noémi Merlant, Nina Hoss og den britiske-tyske cellist Sophie Kauer. Den islandske komponist og Oscar-vinder Hildur...
Læs mere

Empire of Light

Premiere: 9. marts - 2023

Nomineret til 1 OSCAR & 3 BAFTA AWARDS. Olivia Colman - Golden Globe nomineret for bedste kvindelige hovedrolle i et drama. Skrevet og instrueret af Sam Mendes (American Beauty, 1917, Skyfall og Spectre). Oscarvinderen Olivia Colman ses i den bærende hovedrolle i dette varme, rørende, sjove romantiske drama, der udspiller sig omkring en biograf i en engelsk havneby i 1980'erne. Hun får selskab på rollelisten af Colin Firth,Toby Jones og ikke mindst Micheal Ward.  
Læs mere

The Quiet Girl

Premiere: 5. april - 2023

’The Quiet Girl’ (’An Cailín Ciúin’) er den første irsk-sprogede film, der har opnået en Oscar-nominering. Filmens titelperson den 9-årige pige Cáit, der vokser op i en fattig familie. Hendes mor er gravid igen, og derfor sender forældrene pigen i pleje på ubestemt tid. Belært af sin opvækst er hun varsom over for den nye familie, som hun hele tiden sammenligner med det, hun kender hjemmefra. På gården i det sydøstlige Irland vokser grøntsagerne i overflod, køerne giver rigeligt med mælk, og sommeren er varm og åben. Her lærer Cáit, hvordan det føles at blive mødt med omsorg og forståelse, men da en familie-hemmelighed afsløres for hende, mærker hun samtidig, hvor skrøbeligt det hele er. Filmen bygger på Claire Keegans...
Læs mere

Living

Premiere: 4. maj - 2023

Fra Producenterne af "Carol" og "The Crying Game": Dobbelt Oscarnomineret for bedste mandlige hovedrolle Bill Nighy (Love Actually, The Best Exotic Marigold Hotel, Their Finest Hour og mange mange flere) og for bedste adapterede manuskript ved Kazuo Ishiguro. Et fantastisk rørende remake af Akiro Kurosawa's "Ikiru" (At Leve) fra 1952. LIVING er historien om en ganske almindelig mand (Mr. Williams), der i årevis har levet et liv i skyggen reduceret af års formaliseret og rutinepræget arbejde i statsforvaltningen. I 11. time beslutter han at tage affære og ændre sin livsfortælling. Hans kedelig liv skal nu være vidunderligt. Han vil kunne tage afsked og sige, at han levede fuldt ud.        
Læs mere