Vores filmudvalg

Sammen med de dygtigste og mest erfarne branchefolk udvælger vi titlerne til Filmportens program. 

Pigen der fortalte film

Premiere: 2. maj - 2024

Fra Filmmagasinet Ekko`s 5 stjernede anmeldelse: "Det er en fornøjelse at se Lone Scherfig tilbage i topform." Lone Scherfigs nye film kunne lige så godt hedde Pigen der elskede film. Det spansksprogede drama, der er optaget og foregår i Chile, er nemlig en inderlig og smukt fotograferet kærlighedserklæring til film og i sig selv et strålende eksempel på, hvad filmkunsten kan: føre os bort fra vores egen verden for en stund og måske pege os videre i en ny retning.
Læs mere

Knox Goes Away

Premiere: 30. maj - 2024

(Avisen Danmark)  "Knox Goes Away", udspiller sig omkring den aldrende lejemorder John Knox (Michael Keaton), der kort før den søde pensionstid ser timeglasset rinde uventet hurtigt ud. Hukommelsen og orienteringen svigter og med en demensdiagnose hængende over hovedet ser det ud til at han kun har måneder - måske uger - tilbage som den gamle John Knox. Fortiden indhenter ham, da han kontaktes af sin voksne søn (James Marsden), der står med en problematisk sag på hænderne og har brug for Johns hjælp. John må nu etablere de følelser og familieforbindelser, han aldrig rigtig har haft eller dyrket. Med Michael Keaton, James Marsden og Al Pacino på rollelisten lyder "Knox Goes Away" som en typisk maskulin genrefilm med pistoler, slagsmål...
Læs mere

Horizon – En amerikansk saga (Del 1)

Premiere: 27. juni - 2024

Oscar vinder Kevin Costners storslåede, stjernespækkede episke westerndrama. Et ambitiøst filmisk eventyr som strækker sig fra de amerikanske bosættelser mod vest, den amerikanske borgerkrig og skabelsen af det kommende United States of America. En følelsesladet rejse gennem et land i krig oplevet gennem familier, venner og fjender, der alle er ved at opdage, hvad det virkelig vil sige at være USA.
Læs mere