Vores filmudvalg

Sammen med de dygtigste og mest erfarne branchefolk udvælger vi titlerne til Filmportens program. 

Lamb

Premiere: 27. januar - 2022

Islands bud på en Oscar nominering 2022 og nomineret i Un Certain Regard på Cannes Film Festivalen. I islandske ‘Lamb’ får et barnløst par (spillet af Noomi Rapace og Hilmir Snær Guðnason) sig en gedigen overraskelse, da et af deres får går i fødsel. ‘Lamb’ er den første film fra den islandske instruktør Valdimar Jóhannsson, som også har skrevet manuskriptet sammen med den islandske poet Sjón. Noomi Rapace tilbragte sin barndom på Island og taler således flydende islandsk.
Læs mere

Drømmemanden

Premiere: 10. februar - 2022

Prisvindende romantisk tysk film. Vinder af bl.a. Bedste film, instruktør og skuespillerinde ved German Film Awards (= Dansk Bodil) I Politiken skrev Erik Jensen: En smuk kvinde sidder over for en flot mand ved et bord på det, der engang var kendt som en danserestaurant. De er begge i deres fineste tøj og følger uden bemærkninger tjenerens anbefaling af en fremragende flaske fra Bordeaux, mens deres nysgerrige og levende blikke søger hinanden. Ud ad højtalerne flyder afslappet musik, der sagtens kunne handle om, at forelskelsen lurer i luften. Forventningsfuldt stiller hun ham aftenens første spørgsmål: »Hvad er 3.587 gange 982 delt med 731?«. Svaret falder prompte: »4.818,65116«. Så er den romance ligesom skubbet i gang i tyske Maria Schraders film...
Læs mere

Parallelle Mødre

Premiere: 3. marts - 2022

Fra Pedro Almodòvar med Penèlope Cruz i hovedrollen: VINDER FOR BEDSTE KVINDELIGE HOVEDROLLE PÅ VENEDIG FILMFESTIVALEN 2021 "Parallelle Mødre er et værk fra en kunstner på toppen af karrieren" 5 Stjerner... Filmmagasinet EKKO. Nomineret til "Den Gyldne Løve på Venedig Filmfestival.
Læs mere

På Nært Hold

Premiere: 12. maj - 2022

Østberlin, 1981. Den ambitiøse forsker, Franz, rekrutteres af statens sikkerhedstjeneste og sendes på hemmelig opgave i Vesttyskland. Han tager opgaven til sig med stolthed og gå-på-mod, men begynder efterhånden at betvivle statens værdier og missionens moralske præmis. Hans åbenmundede kritiske holdning til systemet begynder langsomt at skabe problemer for ham og han risikerer at blive dømt for landsforræderi. Filmen er baseret på den sande historie om den sidste henrettelse i det tidligere Østtyskland og er et gribende historisk drama instrueret af Franziska Stünkel. En autentisk skildring af den barske virkelighed der herskede under DDR-styret og dennes ødelæggende indvirkning på individet.
Læs mere