La Chimera

Alice Rohrwachers smukke, atmosfæriske og.fortryllende opfølger til ’Lazzaro den lykkelige’ foregår i 1980’ernes Toscana, hvor en ung britisk arkæolog, Arthur (Josh O’Connor), slutter sig til en munter bande af såkaldte Tombaroli, der lever af at plyndre gamle, etruskiske grave. Handlen med de historiske fund og den berigelse, der følger med, kan dog ikke udfylde den tomhed, Arthur bærer efter tabet af sit livs store kærlighed, Beniamina, som han håber at blive genforenet med, hvis han kan finde den legendariske dør til underverdenen. Isabella Rosselinni og instruktørens søster, Alba Rohrwacher, bidrager begge betydeligt til den magisk-lyriske fortælling.

Mere om filmen

Original titel

La Chimera

Premiere Dato

3. oktober - 2024

Instruktør

Alice Rohrwacher

Filmens længde

02:10

Medvirkende

Josh O`Conner
Isabella Rossellini
Carol Duarte

Produktionslande

Italien

Sprog

Italiensk

Anmelderne siger:

"Alice Rohrwacher er Søren Ryge og Federico Fellinis uægte datter, og instruktøren overgår sig selv med magisk-nostalgisk gravkammerfabel. En poetisk og rammende titel for denne skønne, magiske film. "

Filmmagasinet Ekko

"Rohrwachers seneste filmperle er en moderne spøgelseshistorie fyldt med mørk magi, sprudlende filmsprog, røverhistorier og eventyrlyst."

Avisen Danmark