Alt gik godt

Emmanuèle er romanforfatter og har succes både professionelt og privat. Hun haster til hospitalet, da hendes 85-årige far, André, får et hjerteanfald. Et rigt liv fyldt med lidenskab, lunefuldhed og kærlighed er svundet ind til en svækket syg mand. André beder sin datter om hjælp til at afslutte sit liv, og nu må Emmanuèle og hendes søster, Pascale, vælge, om de vil imødekomme faderens ønske eller prøve at få ham til at skifte mening.

Francois Ozon har begået et stærkt og rørende drama, som var nomineret til Den gyldne palme i Cannes.
Filmen er baseret på en bog af Emmanuèle Bernheims (som også skrev Ozons Swimming Pool), som bygger på hendes egne oplevelser med en far, som satte sine døtre i et svært moralsk dilemma.
ALT GIK GODT er en film med det ypperste, som fransk filmspilkunst kan byde på med fremragende præstationer af Sophie Marceau, Charlotte Rampling, Hanna Schygulla og André Dussollier.

 

Mere om filmen

Original titel

TOUT S'EST BIEN PASSÉ

Premiere Dato

25. november - 2021

Instruktør

Francois Ozon

Filmens længde

1:53

Medvirkende

Sophie Marceau,
André Dussollier,
Géraldine Pailhas,
Charlotte Rampling

Produktionslande

Frankrig

Sprog

Fransk

Anmelderne siger:

André Dussollier and Sophie Marceau are outstanding as a father and daughter whose tricky relationship is upended when he asks for her help to die". 4 out of 5 stars

The Guardian

"...a loving statement of compassion and solidarity for the fortitude of a departed friend."

The Hollywood Reporter

"This elegantly written, persuasively performed drama finds the ever-unpredictable Ozon in his plainest, most pragmatic gear as a filmmaker."

Variety

"Ozon tackler livets store punktum med klarsynet åbenhed og humor".

Filmmagasinet EKKO

"Jeg har set filmen to gange, og jeg er endog meget glad for den. Den er så stilfærdigt bevægende, velskrevet og velspillet – man føler sig i godt selskab – og den balancerer elegant mellem humor og alvor, mens den fortæller om det liv og den død, de fleste mennesker tumler med ".

Information, Christian Monggaard

"François Ozon får en både interessant og gribende film ud af Emmanuèle Bernheims selvbiografiske roman om assisteret selvmord".

Jyllands-Posten, Katrine Sommer Boysen

"Francois Ozons bedste film i årevis".

Kristeligt Dagblad

"Gribende og opløftende"

Filmskribenten

"Hele herligheden er så Ozonsk man kunne ønske sig".

Politiken