Anden Akt

Med Lena Olin og Rolf Lassgård.

Livet som nyligt pensionist kunne være bedre. Evas eksmand flytter ind på den anden side af gaden med sin nye kone, og Evas søn virker uforklarligt træt af sin mors forkælelse og vil have mere tid på egen hånd, uden hendes overbeskyttende hjælp.

Hvad vil Eva gøre med hele tiden? Eva har lige sagt sit job op på hospitalet. Men hun tager glad et bijob, da den excentriske teaterdiva Harald Skoog har brug for hjælp med genoptræning i sit eget hjem.

Det, der begynder som en katastrofe, vokser til et varmt venskab, spirende livsglæde og til et håb om, at livet ikke er forbi. Faktisk er det måske ikke engang startet.

Det er første gang Lena Olin og Rolf Lassgård mødes på det store lærred i ANDEN AKT, selvom begge skuespillere har en lang og flot karriere bag dem.

I løbet af sin store internationale karriere har Lena Olin (Eva) medvirket i en række bemærkelsesværdige film. Hendes gennembrud kom med "Tilværelsens ulidelige lethed", som blev efterfulgt af "Chocolat", "The Reader” og tv-serien “Hunters” for blot at nævne nogle få. For hendes optræden i "Enemies, A Love Story" modtog Lena New York Film Critics' Award for bedste kvindelige birolle og samtidig en Oscar-nominering.

Den folkekære og prisvindende svenske skuespiller Rolf Lassgård (Harald), har haft utallige roller i svensk film og tv-serier. Fra præsten Lasse, der tør tage skridtet og komme ud som Marianne i "Min far Marianne" til en barsk politimand i "Jägarna" og en gnaven ordensmand i Hannes Holms dobbelte Oscar-nominerede "En mand der hedder Ove", som Rolf fik en Guldbagge Award for. Lassgård har også medvirket i Susanne Biers ”Efter Brylluppet” overfor Mads Mikkelsen og han er aktuel i den norske kultserie ”Exit – de norske milliardærer” , samt i den svenske krimiserie "Hændelser ved vand".

 

Mere om filmen

Original titel

Andra Akten

Premiere Dato

10. august - 2023

Instruktør

Mårten Klingberg

Filmens længde

01:54

Medvirkende

Rolf Lassgaard
Lene Olin

Produktionslande

Sverige

Sprog

Svensk

Anmelderne siger:

"Lena Olin og Rolf Lassgård er brillante som henholdsvis længselsfuld pensionist og bulderbasediva i sørgmuntert svensk drama."

Filmmagasinet Ekko

“Varm, hyggelig og opløftende” “Vældigt charmerende”

Berlingske

"Vi er ude i umanerlig fin skuespilkunst. Og mange vil sikkert tænke på film som 'Aurore - 50 somre' eller 'Når du mindst venter det' med Diane Keaton og Jack Nicholson. Vi er med på en feelgood komediebølge med dybde og selvrefleksion på paletten."

Kulturinformation.org

"Uforudsigeligt tidssvarende og vanvittigt velspillet. "Anden akt" opruller dybt tilfredsstillende et gensidigt udviklingsforløb mellem to vidt forskellige mennesker.""

Dagbladenes Bureau

”Anden akt” er en ren forlystelsestur for Rolf Lassgård og Lena Olin i hovedrollerne. De er hele filmen, og de har en fest med at give de to karikerede figurer liv og sjæl. Lassgård har en særlig fylde, han er den menneskelige udgave af et bamsekram, og Lena Olin indkapsler ganske fint det tomrum, som al fraværet i hendes liv repræsenterer.

Jyllands -Posten

Politiken

“Måske den indtil videre bedste svenske hverdags-filmperle” “Stor, sprudlende, morsom og rørende”

Danmarksbloggen

"Lena Olin og Rolf Lassgård leverer strålende præstationer."

Avisen Danmark