Barbie

Hvad gør man, når den perfekte verden krakelerer?

Filmskaberne Greta Gerwig og Noah Baumbach er eksperter i at stille syrligt, humoristisk og empatisk skarpt på figurer, der kastes ud i forvandlende livskriser.

Med komedien ”Barbie” får Mattels verdenskendte lyserøde univers og ikoniske legetøjsfigurer Gerwig- og Baumbach-behandlingen i en vild, farverig fortælling om normer, kønsroller og (u)perfekte, idealiserede verdener. En begavet komedie der rammer både hjertet, intellektet og ikke mindst lattermusklerne.

I hovedrollerne som plastikparret Barbie og Ken brillerer stjernerne Margot Robbie (”Bombshell” og ”I, Tonya”) samt Ryan Gosling ( ”La La Land” og ”Half Nelson”).

Bag kameraet finder vi den prisbelønnede skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Greta Gerwig, der i det seneste årti med skævt vid og bid har taget pulsen på amerikansk kønsidentitet og livskriser fra udkanten af Hollywood. Hun markerede sig som en betydningsfuld filmskaber med ”Lady Bird” og ”Little Women”.

Ægtemanden Noah Baumbach har opnået anerkendelse for sine personlige, kunstnerisk særegne film om køn, ægteskaber i opløsning og opblæste egoer på tynd is i de anmelderroste og toneangivende film ”The Squid and the Whale”, ”Greenberg”, ”Frances Ha” og ”Marriage Story”.

Greta Gerwig og Noah Baumbach har sammen skrevet manuskriptet.

Mere om filmen

Original titel

Barbie

Premiere Dato

20. juli - 2023

Instruktør

Greta Gerwig

Filmens længde

01:50

Medvirkende

MARGOT ROBBIE,
RYAN GOSLING,
WILL FERRELL,
KATE MCKINNON,
AMERICA FERRERA,
ARIANA GREENBLATT,
EMMA MACKEY,
ALEXANDRA SHIPP,
SIMU LIU, ISSA RAE,
MICHAEL CERA,
HARI NEF,
KINGSLEY BEN-ADIR,
RHEA PERLMAN,
NCUTI GATWA,
EMERALD FENNELL,
SHARON ROONEY,
SCOTT EVANS,
ANA KAYNE,
CONNOR SWINDELLS,
RITU ARYA,
JAMIE DEMETRIOU,
MARISA ABELA

Produktionslande

USA

Sprog

Engelsk