Den Sorte Jord

NOMINERET TIL GULDBJØRNEN PÅ BERLIN FILMFESTIVALEN.

I 1933 er den unge walisiske reporter Gareth Jones på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler. Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren.

Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang. Som førstehåndsvidne oplever han, hvordan russiske soldater med vold lænser landet for dets værdier og efterlader sig millioner af sultende ukrainere. Samtidig er russerne på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt…

DEN SORTE JORD giver et skræmmende billede af et glemt folkemord og er en uhørt stærk og spændingsmættet dramathriller, der ikke efterlader nogen uberørt. Det, som Gareth afslørede, var så grusomt, at det inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive ”Kammerat Napoleon” (”Animal Farm” – 1945).

Mere om filmen

Original titel

Mr. Jones

Premiere Dato

22. oktober - 2020

Instruktør

Agnieszka Holland

Filmens længde

01:59

Medvirkende

 

James Norton
Peter Sarsgaard
Vanessa Kirby.

Produktionslande

UK
Polen
Ukraine

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

"Filmen er fabelagtig. Den fastholder spændingen gennem de to timer og spillet er forrygende. En film der skal ses."

Berlingske

"James Norton er fantastisk som Gareth Jones. Det er en flot, dramatisk film og ikke mindst underholdende film af polske Agnieszka Holland om nogle forfærdelige år i Sovjetunionen og om en enkelt mand, der turde råbe op uanset prisen."

Kulturtid.dk

"Det er en stærk film, der ikke taber i aktualitet ved at blive set i lyset af antidemokratiske lovændringer i Rusland, Polen og Ungarn".

Filmmagasinet EKKO

Politiken