Drive My Car

Ryûsuke Hamaguchis smukke, menneskekloge og vemodige "Drive My Car"  - Oscarvinder for bedste udenlandske film og tillige vundet BAFTA 2022 for bedste ikke-engelsksprogede film.

Nomineret til 4 Oscar, herunder i kategorien "Bedste film", "Bedste internationale film" og "Bedste instruktør"

Instruktøren og skuespilleren Yasuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) plejer et på én gang platonisk og lidenskabeligt forhold til sin hustru gennem 20 år, manuskriptforfatteren Oto (Reika Krishima). De udklækker idéer, mens de har sex eller kører en tur deres i bil, som er mere end bare et transportmiddel for parret. Men under den harmoniske overflade ulmer konflikterne, og en chokerende hændelse bliver springbrættet for Ryûsuke Hamaguchis kontemplative og lavmælt følsomme road trip - bygget over en historie af Haruki Murakami.

Hamaguchi var senest aktuel med 'Japanske fortællinger', som vandt Sølvbjørnen i Berlin

Mere om filmen

Original titel

Doraibu mai kâ

Premiere Dato

31. marts - 2022

Instruktør

Ryûsuke Hamaguchi

Filmens længde

03:01

Produktionslande

Japan

Sprog

Japansk

Anmelderne siger:

"Følelserne finder vej fra hjerte til tunge i gribende filmatisering af Murakami-novelle om det, der gør livet svært og smukt ."

Filmmagasinet EKKO

Alt for Damerne

"Giv dig hen til den, og du vil føle, den taler til dig.."

Politiken

Årets Oscar-vinder for bedste internationale film er ikke en af dem, man kommer til at anbefale vidt og bredt. Dertil er den for insisterende sin egen. Men man anbefaler den uforbeholdent og desto mere varmt til en mindre skare, som man tiltror lysten og evnen til at kunne absorbere tre timers slow cinema..."

Jyllands-Posten

"Det gør selvsagt 'Drive My Car' til en usædvanlig film. For nogen vil den være en oplevelse, man aldrig slipper – sådan én, man ser igen og igen for at udforske dens gåder, åbne rum og spørgsmål."

Filmland P1

"Japanske Ryûsuke Hamaguchis Oscar-vinder for bedste internationale film er en smuk, poetisk og eksistentiel fortælling om sorg, kunst, heling og forening, der sætter dig i en vægtløs trance på bagsædet af en rød Saab."

Soundvenue

"Japanske Ryûsuke Hamaguchis oscarvindende drama, ’Drive My Car’, undersøger smukt, hvad der kan ske, når man for en stund overgiver livsrattet til andre og er åben for nye møder – og for kunsten."

Information

'Oscar-mesterværk kan ændre dit liv – men kun hvis du gør dette i biografen.'

Berlingske

Fyens Stiftstidende

"Årets bedste film. Et humanistisk mesterstykke.”

Kristeligt Dagblad