Faldne Blade

“I think the more pessimistic I feel about life, the more optimistic the films should be.”
Finnish filmmaker Aki Kaurismäki'.

 

Den romantiske komedie "Faldne Blade" vandt Juryens Pris på Cannes Film Festivalen 2023, Nomineret i alle hovedkategorier ved  European Film Awards: Bedste film, bedste instruktør, bedste manus – samt bedste både mandlige og kvindelige skuespiller.

Derforuden Finlands Oscar-bidrag 2024.

Nogle instruktører er bedst når de er allermest arketypiske. Med Erik Clausen og Nils Malmros ved du hvad du får, samme med eksempelvis Wes Anderson og Ken Loach. Kaurismäkis nyeste film er et destillat af alt han står for. To finner fra arbejderklassen bliver akavet forelsket. De sidder i en sofa i tavshed. Der er rock'n'roll og chanson på finsk, der er en sød hund, mænd i åben skjorte og læderjakke og der er rigeligt øl og vodka. De få replikker er underfundige med underspillet humor. Og filmens farver er naturligvis præget af biograf-rød, petroleumsblå og flaskegrøn. Alt er essensen af Kaurismäki, og det har aldrig føltes bedre.

Den Kvindelige hovedrolle spilles af Alma Pöysti fra den anmelderroste og prisvindende "Tove".

Mere om filmen

Original titel

Kuolleet lehdet

Premiere Dato

25. december - 2023

Instruktør

Aki Kaurismäki

Filmens længde

01:21

Medvirkende

Alma Pôysti
Jussi Vatanen

Produktionslande

Finland

Sprog

Finsk

Anmelderne siger:

"Finske Aki Kaurismäki fejrer både kærlighed, mennesker og filmkunst i sin nye, mere end vellykkede komedie."

Christian Monggaard, Information

"Fallen Angels er en let og løjerlig lille film om storbyens ensomhed og uventede sammenhold, om alkohol som en krykke og kærlighed som redning. Og selv hvis den ikke er en brøkdel så rørstrømsk som de sort-hvide kærlighedseventyr, den trækker på, så er den charmerende, morsom og oprigtigt rørende. Med andre ord er den Aki Kaurismäki, når han er bedst."

Filmmagasinet Ekko