Grandmother

Matthew J. Savilles drama "Grandmother"  har vidunderlige Oscarnominerede Charlotte Rampling i rollen som alkoholiseret, selvoptaget og - hvad familien angår - særdeles upopulær bedstemor, der flytter ind hos teenageren Sam og hans far i det landlige New Zealand.

Da faderen tager på forretningsrejse bliver det den frustrerede og selvdestruktive Sams opgave at passe på sin ulidelige bedstemor.

Trods generationskløften bliver Ruths og Sams tid sammen en mulighed for dem begge til at forstå sig selv på en ny måde og at favne det sværeste de hver især har at kæmpe med for at komme videre.

Instruktør Matthew J. Saville har skabt en medrivende og morsom dramakomedie med Charlotte Rampling i rollen som den livskraftige bedstemor Ruth, mens den spillefilmsdebuterende George Ferrier ses i rollen som den selvødelæggende Sam.

Mere om filmen

Original titel

Juniper

Premiere Dato

4. august - 2022

Instruktør

Matthew J. Saville

Filmens længde

01:34

Medvirkende

Charlotte Rampling

Produktionslande

New Zealand

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

"Matthew J. Saville har både skrevet og instrueret ’Grandmother’, som ganske vist er et stærkt karakterbåret drama, men som også har smukt indskudte billeder af en sitrende natur, der står i flot dynamik med bl.a. Charlotte Ramplings livskloge øjne og intime nærbilleder af et ansigt, der emmer af livslange minder. Her indfanges således også en visuelt berigende fortælling om livet og døden."

Filmskribenten.dk

"Livet skal leves til sidste åndedrag. Men bag styrke og sarkasme er en smuk og rørende sårbarhed. "

Femina

"Det er en pragtfuld, lille, bitter perle, han har formet omkring to markante personligheder på kollisionskurs. En mindre film om store spørgsmål og skævvredne menneskelige relationer, men fortalt med afdæmpet klarhed og indsigt. Spidsende til i den fine pointe at selv den mest utilnærmelige person er et rigtigt menneske, hvis man kommer tæt nok på. Der er altid en historie. Og en grund til, at folk er som de er."

Avisen Danmark

"Den 76-årige Charlotte Rampling – der filmdebuterede inden månelandingen og mens der stadig var venstrekørsel i Sverige – er mageløs som den vrantne, men utroligt cool Ruth, der er næsten imponerende ligeglad med, hvad andre mennesker mener om hende."

Berlingske

"Det er en indtrængende og vellykket debutfilm om vores forhold til døden og om den ensomhed, kun få af os kan nøjes med, og om vores stride kampe for at trodse den og nå hinanden."

Politiken

"Det livsmeningsjagende newzealandske opvækstdrama 'Grandmother' lader Charlotte Rampling regere som omsorgsudløsende bedstemor med slag og gin i."

Information

Jyllands-Posten

"Charlotte Rampling yder sit allerbedste. Hun har aldrig været bedre eller mere sikker i sin sag."

Weekendavisen