Gud være lovet

François Ozons seneste film går hårdt, men også taktfuldt til den katolske kirkes hemmeligheder og løgne. Bankmanden Alexandre (Melvil Poupand) lever et lykkeligt familieliv med sin hustru og fem børn, da han en dag opdager, at den præst, der misbrugte ham som dreng, stadig arbejder med børn. Alexandre tager kontakt til fader Preynat, der indledningsvis tilstår alt, men kardinalen Philippe Barbarin er ikke til sinds at reagere på anklagerne – og så samler Alexandre Guérin en forening af ofre, som trækker kardinalen i retten. Filmen bygger på sande begivenheder og blev set af næsten en million biografgængere i Frankrig.

Mere om filmen

Original titel

Grâce à Dieu

Premiere Dato

28. november - 2019

Instruktør

François Ozon

Filmens længde

02:17

Medvirkende

Melvil Poupaud

Bernard Verley

Josiane Balasko

Éric Caravaca

Francois Marthouret

Produktionslande

Frankrig

Anmelderne siger:

"'Gud være lovet' er et fint afstemt og solidarisk portræt af en gruppe meget forskellige mænd, der fik deres liv delvist ødelagt af en seksualforbryder."

Politiken; Kim Skotte

Ozon er en stilmæssig ækvilibrist, der kan arbejde i alle formater. [...] I 'Gud være lovet' fravælger han alle effekter og fortæller i atypisk ordentlig form. Også prunkløshed er vel et stilgreb, men filmen gør betydeligt indtryk."

Weekendavisen; Bo Gren Jensen

Franske Francois Ozons ensembledrama om pædofili vil rive dit hjerte midt over. Et værk, der kalder på lovændringer og vilje til at konfrontere et tabubelagt emne, men først og fremmest en film om arrede, ødelagte mennesker.

Fyens Stiftstidende; Casper Vang