Knox Goes Away

 "Knox Goes Away", udspiller sig omkring den aldrende lejemorder John Knox (Michael Keaton), der kort før den søde pensionstid ser timeglasset rinde uventet hurtigt ud. Hukommelsen og orienteringen svigter og med en demensdiagnose hængende over hovedet ser det ud til at han kun har måneder - måske uger - tilbage som den gamle John Knox.
Fortiden indhenter ham, da han kontaktes af sin voksne søn (James Marsden), der står med en problematisk sag på hænderne og har brug for Johns hjælp. John må nu etablere de følelser og familieforbindelser, han aldrig rigtig har haft eller dyrket.
Med Michael Keaton, James Marsden og Al Pacino på rollelisten lyder "Knox Goes Away" som en typisk maskulin genrefilm med pistoler, slagsmål og opblæste gangsteregoer, men Michael Keaton, der ikke har stået bag kameraet siden instruktørdebuten "The Merry Gentleman" fra 2008, har rigtig godt fat i den menneskelige side af sagen.
Filmens kerne er forbavsende varm. Med fokus på menneskelige relationer og den ensomme, samvittighedsplagede enspænder, der har svært ved følelser og har distanceret sig for verden, i centrum.
Kom i biografen og bliv overrasket af en lille, velspillet og bevægende perle i en genre, du troede kun var for mænd.

 

Mere om filmen

Original titel

Knox Goes Away

Premiere Dato

30. maj - 2024

Instruktør

Michael Keaton

Filmens længde

01:54

Medvirkende

Michael Keaton
Al Pacino
James Marsden
Marcia Gay Harden

 

Produktionslande

USA

Sprog

engelsk

Anmelderne siger:

”Michael Keaton overrasker både foran og bag kameraet med en spændingsfilm, der ikke bare formår at styre uden om thrillerklicheerne, men også tager fat om den menneskelige side af sagen.”

Avisen Danmark

"Solid underholdning, der blander spænding, humor, drama og action på overrumplende vis."

Kristeligt Dagblad

"Elegant, kreativt og rørende thriller-drama understreger, at Michael Keaton ikke kun er en dygtig skuespiller, men at han også bør sætte sig mere i instruktørstolen. "

Moovy

"Melankolsk og dragende foldes historien ud om den aldrende lejemorder John Knox...Al Pacino dukker op i en karismatisk og dejligt tilbagelænet rolle. "

Filmskribenten

"Anbefalingsmættet noir forkælelse."

Arkaden

Cphculture

Femina

"Knox Goes Away’ er både en underholdende og rørende thriller."

Vi elsker serier

"Filmen “Knox Goes Away” har et interessant plot, hvor den blander et typisk gangsterplot med en demenshistorie. Det er værd at se – også for skuespillere som Michael Keaton og Al Pacino."

Børsen

”DET ER UMULIGT IKKE AT ENGAGERE SIG I DENNE VEL RET BESET KOLDBLODIGE KONTRAKTMORDERS VEJ MOD SONING OG FORSONING."

Information

”UPÅKLAGELIG THRILLER. MICHAEL KEATON ER RET FREMRAGENDE I HOVEDROLLEN."

Berlingske

''Det er højelektrisk spændingsfilm med et af de bedste plot set på film i mange, mange år.''

Kulturen.nu