Lærerværelset

Tysklands Oscar-bidrag 2024.

Vinder af 5 German Film Awards 2023 for Bedste Film, Bedste Instruktion, Bedste Manuskript, Bedste Kvindelige Skuespiller og Bedste Klip

Vinder af Label Europa Cinemas, Art House Cinema Award - Bedste Film, Panorama, Berlin Film Festival 2023

Carla Nowak (29) er en ung folkeskolelærer, der underviser 7. klasse i gymnastik og matematik. Forskellen på Carla og så mange andre er hendes idealistiske tilgang til lærergerningen, men en række tyverier gør livet surt for alle på lærerværelset. Da en dreng med tyrkisk baggrund bliver anklaget og groft ydmyget foran hele klassen, beslutter Carla sig for at undersøge sagen nærmere.

Ved hjælp af kameraet på sin computer og til alles overraskelse, viser det sig, at tyven måske i virkeligheden nærmere er sekretæren Friederike Kuhn (47), men her opstår så det helt store dilemma. Friederike er nemlig mor til en af hendes dygtigste elever, Oskar på 13 og det er ikke det eneste, for hvor langt kan man i virkeligheden tillade sig at gå?

Carla indser hurtigt, at situationen er ved at løbe helt løbsk. Friederike reagerer ganske overraskende på konfrontationen og Carla må også tage sig af situationen, hun har skabt i forhold til Oskar, hvis klassekammerater er begyndt at kalde ham for søn af en tyv.

På den ene side føler hun sig stadigt mere isoleret i forhold til sine kollegaer, på den anden side må hun konfrontere sig selv med den psykologiske belastning, hun har skabt for drengen og søger i samråd med skolens ledelse at finde en løsning på den nærmest umulige situation, de alle er havet i.

Metoden kan vise sig endog særdeles kompliceret og sætter ild til en ophedet debat i forhold til sandhed og retfærdighed.

I hovedrollen ses  en intens og fremragende Leonie Benesch, kendt fra de markante serier "Babylon Berlin", "The Crown" og "Jorden rundt i 80 dage" samt Michael Hanekes dobbelt Oscar-nominerede "Det hvide bånd" foruden Vadim Perelmans "Persiske lektioner".

Mere om filmen

Original titel

Das Lehrerzimmer

Premiere Dato

9. november - 2023

Instruktør

Ilker Çatak

Filmens længde

01:38

Medvirkende

Leonie Benesch

Produktionslande

Tyskland

Sprog

TYSK

Anmelderne siger:

"Remarkable... highly effective", "Richly detailed study" lød det fra hhv. Variety og Screen International.

"Må skrives på pensumlisten som en af årets vigtige film”. "Leonie Benesch er den altdominerende og gribende hovedperson i det spejl, instruktør Ilker Çatak holder op foran sit publikum".

Filmmagasinet Ekko