Living

Fra Producenterne af "Carol" og "The Crying Game":

Dobbelt Oscarnomineret for bedste mandlige hovedrolle Bill Nighy (Love Actually, The Best Exotic Marigold Hotel, Their Finest Hour og mange mange flere) og for bedste adapterede manuskript ved Kazuo Ishiguro.

Et fantastisk rørende remake af Akiro Kurosawa's "Ikiru" (At Leve) fra 1952.

LIVING er historien om en ganske almindelig mand (Mr. Williams), der i årevis har levet et liv i skyggen reduceret af års formaliseret og rutinepræget arbejde i statsforvaltningen. I 11. time beslutter han at tage affære og ændre sin livsfortælling. Hans kedelig liv skal nu være vidunderligt. Han vil kunne tage afsked og sige, at han levede fuldt ud.

 

 

 

 

Mere om filmen

Original titel

Living

Premiere Dato

4. maj - 2023

Instruktør

Oliver Hermanus

Filmens længde

01:42

Medvirkende

Bill Nighy

Aimee Lou Wood

Produktionslande

England

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

"Bill Nighy in a role for which he will be remembered."

Deadline

"Bill Nighy leverer en pragtpræstation i Oliver Hermanus og Kazuo Ishiguros vellykkede Akira Kurosawa-genindspilning, 'Living', der handler om at leve livet, mens man har det."

Information

"Det er som om filmen insisterer på at smide alle de moderne unoder væk og grave en glemt livsvisdom frem for at vække det moderne publikum, der sidder på deres kontorer dag ud og dag ind uden at opdage, at passionen langsomt siver ud af dem."

Kristeligt Dagblad

"Bill Nighy er perfekt som bureaukraten, der vågner op til dåd, i Oliver Hermanus' 'Living'."

Jyllands-Posten

"Living er en charmerende periodefilm om et samfund. som endnu ikke skammer sig offentligt over at være klassedelt og konservativt".

Filmmagasinet EKKO

"73-årige Bill Nighy spiller sit livs måske bedste rolle som bureaukratisk papirnusser, der får en dødsdom og opdager, at han har glemt at leve."

Berlingske

“Poetisk kommentar til det forbandede hamsterhjul”

LIV

Politiken

"Meget i 'Living' kommer af stoffet, men det er frem for alt en stor skuespiller, som forløser og fører det hjem."

Weekendavisen