Min Sommer i Provence

Baseret på Marcel Pagnols (1895-1974) barndomserindringer ”De søde hemmeligheder” og hans charmerende og populære historier er blandt andet filmatiseret i ”Kilden i Provence” og ”Manon og kilden”.

Marseille, juli 1905. Den 10-årige storbydreng, Marcel Pagnol, har endnu barnesindets uskyld i behold. Han er lykkelig, for skolen er forbi den lange ferie ligger foran ham, som et endeløst spændende eventyr. Familiens charmerende sommerhus ligger i de bølgende, grønne bakker i Provence, der også er centrum for den senere forfatter, Marcel Pagnols, historier ”Min fars store dag” og ”Min mors slot”. Her tager Marcel som altid med sin bedste ven, den jævnaldrende lokale bondedreng, Lili, på eventyr i områdets åndeløst smukke natur. Men i år sker der noget uventet anderledes, nyt og spændende. For Marcel og Lili møder tilfældigvis den smukke, men dominerende, aristokratiske pige, Isabelle, der truer med at ødelægge den tidligere så hårfine balance i drengenes venskab. Det bliver katalysatoren for Marcels første oprør mod sin fars autoritet, men også afslørende i forhold til de mange voksenhemmeligheder, som hidtil har været usagte. Det bliver en ferie, hvor barndommens hidtidige uskyld trues af tilværelsens mange faldgruber og det spirende voksenlivs mange hemmeligheder og løgne… og der er slanger i paradis…

 

 

Mere om filmen

Original titel

le temps des secrets

Premiere Dato

14. juli - 2022

Instruktør

Christophe Barratier

Filmens længde

01:44

Medvirkende

Léo Campion
Mélanie Doutey

Produktionslande

Frankrig

Sprog

Fransk

Anmelderne siger:

"Fra første scene læner man sig tilbage i varme, nostalgiske hænder i denne fejende flotte film. Uanset om man kan sin Marcel Pagnol eller ej, så er der noget gammeldags over barndomsskildringen af den franske forfatter og filmskaber på den allerbedste måde."

Alt for Damerne

filmen [er] rent guf for den frankofile biografgænger, der aldrig får nok af sydfransk bondeliv med iskold rosévin og syngende cikader. Det er en velspillet fortælling med rustik folklore og sympatisk forsoning mellem klasser og stænder, hvor små menneskeskæbner står under den strålende sommersol, som nu og da kan gå ned over en stor sorg."

Filmmagasinet EKKO

"Sanselig Sommer"

Femina

"Der burde altid være en Marcel Pagnol-film i de danske biografer"

CPH CULTURE

"'Min sommer i Provence' er denne sommers helt rigtige feriefilm. Den sætter spot på, hvorfor sommerferie bare er den bedste tid på året. Og det er jo skønt at blive mindet om. Særligt i ferietiden."

Børsen

"Mødet med forelskelsen, løgnen og voksenverdenens hemmeligheder er i centrum i Christophe Barratiers traditionsbårne Marcel Pagnol-filmatisering 'Min sommer i Provence'."

Information