Minari

Yuh-Jung Youn blev belønnet med en Oscar-statuette for sin præstation i Lee Isaac Chungs "Minari", der var nomineret til yderligere fem Oscars. Bl.a. bedste instruktion og bedste film. Tillykke til Youn og holdet bag filmen.
Vinder af Publikumsprisen og Grand Jury Prize på Sundance Film Festivalen 2020 samt Golden Globe vinder for bedste film.

Niels Jakob Kyhl Jørgensen fra Filmmagasinet EKKO skrev således fra Park City:

Årets helt store vinder er Lee Isaac Chungs følsomme immigrantportræt Minari, der løber både med juryens og publikums hovedpriser i kategorien U.S. Dramatic.

Det er ikke hvert år, publikums smag flugter med juryens, men det er heller ikke en sjældenhed. Det samme skete for Whiplash, The Birth of a NationMe and Earl and the Dying Girl og Fruitvale Station, for nu blot at nævne dobbeltvinderne fra det forgangne årti.

Og det smukke drama om en koreansk familie, der i 1980’erne kæmper for at starte en farm i Arkansas, er en velfortjent vinder. Ikke blot, fordi den med få virkemidler skaber en oprigtigt medrivende historie. Men også fordi filmen helt i den politisk korrekte Sundance-ånd skaber større forståelse for en amerikansk minoritet.

Mere om filmen

Original titel

Minari

Premiere Dato

6. maj - 2021

Instruktør

Lee Isaac Chung

Filmens længde

01:55

Medvirkende

Steven Yeun
Yeri Han

Produktionslande

USA

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

"Det er filmens modne forståelse for forældrene, der giver den humanistisk gennemslagskraft".

Niels Jakob Kyhl Jørgensen; Filmmagasinet EKKO

"En smuk og fin fortælling"

Femina

"En smuk film"

Weekendavisen

"Balancerer perfekt mellem humor og drama"

Politiken

"Smuk, afdæmpet og bevægende Oscar-vinder"

Jyllands-Posten

"Hjertevarm"

Soundvenue

GO` Morgen Danmark, TV2

Jysk Fynske Medier