My Salinger Year

Åbningsfilm på Berlin Filmfestivalen 2020.

Sigourney Weaver i charmerende New York drama baseret på Joanna Rakoffs bestseller af samme navn.

New York i 90'erne: Den unge Joanna (Emmy-nominerede Margaret Qualley) ønsker at forfølge sin drøm om at blive forfatter og bliver derfor ansat som assistent for Margaret (Oscar-nominerede Sigourney Weaver), der er litterær agent for den myteomspundne forfatter J. D. Salinger.

Joannas hovedopgave er at behandle Salingers omfangsrige fan-mail, men da hun læser de hjerteskærende breve fra hele verden, vil hun ikke være bekendt at sende agenturets upersonlige standardbrev retur og begynder impulsivt at skrive individuelle og personlige svar, der er både humoristiske og bevægende. Og mens Joannas anonymt bruger Salingers store forfatterstemme, begynder hendes egen at spire...

J. D. Salinger (1919-2010), skrev bl.a. den banebrydende "The Catcher in the Rye", der er kendt på dansk som "Forbandende ungdom" (1953). Bogen blev desuden nyoversat i 2004 af Klaus Rifbjerg med titlen: "Griberen i Rugen".

Efter den store succes med "The Catcher in the Rye", trak Salinger sig tilbage fra omverdenen, og udgav ikke nyt materiale efter 1960'erne. Han opnåede kultstatus og var helt indtil sin død genstand for stor opmærksomhed fra sine fans.

Filmen er baseret på virkelige begivenheder.

Mere om filmen

Original titel

My Salinger Year

Premiere Dato

1. juli - 2021

Instruktør

Philippe Falardeau

Filmens længde

01:41

Medvirkende

Sigourney Weaver
Margaret Qualley

 

Produktionslande

Canada
Irland

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger

"It´s a casting triumph"

Times

"Full of charm and intelligence"

The Arts Desk

"Sigourney Weaver stråler som betonchefen Margaret".

Niels Jakob Kyhl Jørgensen; Filmmagasinet EKKO

"Filmen er en lille perle"

Alt for Damerne