Når det bliver morgen

Japans Oscar-bidrag af instruktøren bag "Månen over kirsebærtræerne".

Efter ”Månen over kirsebærtræerne” og ”Mod solnedgangen” er den firedobbelte Cannes-vinder Naomi Kawase tilbage med en ny og rørende film.

Et barnløst par støder en dag på en TV-reklame for en non-profit-organisation, der matcher par, som ikke kan få børn, med mødre, der enten ikke ønsker at opfostre eller ikke kan tage vare på deres biologiske børn. Parret indser, at adoption kan være det perfekte alternativ for dem, og snart bliver lille Asato en del af deres liv. Men da Asatos unge mor dukker op seks år senere for at få sit barn igen, udfolder der sig snart et moralsk og foruroligende drama.

”Når det bliver morgen”, der er udtaget som det japanske Oscar-bidrag i 2021, er en rørende og undertiden foruroligende og følelsesmæssig intens filmoplevelse, der endnu engang slår en tyk streg under, at instruktøren Naomi Kawase er en visuel begavet historiefortæller.

Mere om filmen

Original titel

Asa ga Kuru

Premiere Dato

28. oktober - 2021

Instruktør

Naomi Kawase

Filmens længde

02:20

Produktionslande

JAPAN

Sprog

Japansk

Anmelderne siger:

"Diskret drama om moderrollen folder sig flot ud"

Jyllands-Posten

"En varm og livsklog film, fortalt af en instruktør med et usædvanlig skarpt blik for de mennesker, hun fortæller om"

DR Filmland

"Man bliver aldrig træt af at se på Aju Makita, som tidligere blandt andet har haft små roller i Haruki Kore-edas Shoplifters og Efter stormen. Hun er rørende i alle belysninger og beskæringer og en af de indlysende grunde til, at "Når det bliver morgen" var Japans oscarbidrag i 2021"

Information

Cphculture

Berlingske

Politiken