Parallelle Mødre

DOBBELT OSCARNOMINERET BL.A FOR BEDSTE KVINDELIGE HOVEDROLLE.

Janis (Penélope Cruz) og Ana (Milena Smit) har to ting til fælles: de singler og er blevet gravide uden at planlægge det. De kender ikke hinanden og havner på samme stue på fødegangen. Janis er midt i livet og ser frem til at blive mor. Teenageren, Ana, er skræmt og usikker, men ønsker ikke hjælp fra sine travle og velhavende forældre. De to nye mødre knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre deres liv for altid.

Pedro Almodóvar er i storform og har skrevet og instrueret en rørende film om moderskabets kraft og om søgen efter ophav og fællesskab. Penélope Cruz er Almodóvar-royalty med sin medvirken i otte af mesterens film. Her leverer hun endnu en formidabel præstation, som hun modtog skuespilprisen i Venedig for.

Mere om filmen

Original titel

MADRES PARALELAS

Premiere Dato

3. marts - 2022

Instruktør

Pedro Almodóvar

Filmens længde

02:00

Medvirkende

Penélope Cruz,
Rossy de Palma,
Aitana Sánchez-Gijón

Produktionslande

Spanien

Sprog

Spansk

Anmelderne siger:

"Parallelle mødre er et værk fra en kunstner på toppen af karrieren".... "... har de en tone, der byder publikum velkommen med åbne arme."

Filmmagasinet EKKO

"Takket være de to velinstruerede og overbevisende præstationer træder Janis og Ana frem som spillevende og mindeværdige karakterer. Med en vekslen mellem humor, tyngde og den karikatur, som Almodóvar ofte mestrer, bliver filmen en smuk behandling af et sørgmodigt traume i Spanien."

Soundvenue

"'Parallelle mødre' lader undervejs replikkerne forklare mere, end de behøver, men det rykker ikke ved, at det her er en filmoplevelse med vid og bid. Et smukt kunstnerisk samarbejde mellem en stor skuespillerinde og en vilter instruktør."

Dagbladenes Bureau

"Hvem er jeg, hvor kommer jeg fra, hvad knytter mig til andre, og hvad giver jeg videre til en lille ny? 'Parallelle mødre' undersøger alle disse spørgsmål på en rørende og nytænkende måde, så man fælder en tåre og får lyst til at give sin mor et ekstra kram."

Børsen

"Fortiden ligger lige under overfladen i Pedro Almodóvars personlige og uvant afdæmpede drama 'Parallelle mødre'."

Jyllands-Posten

"Pedro Almodóvars film minder mig om et citrontræ. De er smukke, livskraftige, klare i farven og frugterne syrlige i smagen. Det er ikke altid, at instruktøren rammer helt plet, men når han gør, som det er tilfældet med hans aktuelle 'Parallelle mødre', går man knust af sindsbevægelse fra biografen."

Berlingske

"Parallelle Mødre" er stadig en klassisk Almodovarfilm".

Politiken