Perfect Days

OSCARNOMINERET FOR BEDSTE INTERNATIONALE FILM!

Nomineret til De Gyldne Palmer & Vinder for bedste mandlige hovedrolle på Cannes Filmfestivalen 2023 ,

Fra Wim Wenders - manden bag "Himlen over Berlin", "Paris, Texas", "Til Verdens Ende",  "Buena Vista Social Club" og mange mange flere.

Wim Wenders’ gentle Japanese character study is his best narrative film in decades.' (Variety)

Instruktøren er tysk, men ‘Perfect Days’ er japansk til benet (og helt ind i hjertet) og da også udvalgt som årets Oscar-kandidat fra den opgående sols land. Filmen følger Hiroyama (Kôji Yakoshi, som tog skuespillerprisen for indsatsen i Cannes) og hans liv som rengøringshjælp på Tokyos offentlige toiletter. Hiroyama spiser samme sted hver dag. Han køber bøger second hand og læser sig i søvn. Og så forsøder han sine køreture (Wim Wenders er og bliver road movie-instruktøren par excellence) med sin lille, samling af kassettebånd med Lou Reed, Patti Smith og hvad han nu sætter pris på fra gamle dage. Det kunne lyde af lidt, men i Wenders’ iscenesættelse vokser elementerne sammen til en smuk, bevægende og såre humanistisk hyldest til livet og tilværelsen i al sin enkle hverdagspragt.

Mere om filmen

Original titel

Perfect Days

Premiere Dato

27. marts - 2024

Instruktør

Wim Wenders

Filmens længde

02:03

Medvirkende

Kôji Yakusho

Produktionslande

Japan

Sprog

Japansk

Anmelderne siger:

Mens historien tilsyneladende er let med en simpel præmis, vækker den stilfærdigt kraftfulde følelser. Det skyldes i høj grad Kôji Yakushos fejlfri præstation, som fortjent vandt prisen for bedste skuespiller ved Cannes-festivalen. Varmen og intelligensen, interessen for mennesker og omgivelserne, formidles på trods af hans tavshed i de første omkring 30 minutter af filmen. Perfect Days er et glimrende karakterstudie af en fascinerende mand – en toilet-rengøringsmand, som man bliver lidt forelsket i. Man savner hans charmerende selskab længe efter, at filmen er slut

Filmmagasinet Ekko