RIMINI

NOMINERET TIL GULDBJØRNEN PÅ BERLIN FILMFESTIVALEN 2022

"Tror du, at Richie også er værd at elske?" -
Filmporten byder velkommen til den østrigske provokatør Ulrich Seidls karakterstærke drama "Rimini".
Seidl er kendt for sin rå, kompromisløse og samfundsrevsende stil, der stiller skarpt på tilværelsens bagside. Ofte med kæntrede skæbners jagt på lykken og meningen med det hele i centrum. I "Rimini" møder vi den fallerede crooner Richie Bravo, der engang var en succesfuld popstjerne.
Nu jagter han sin falmede berømmelse en vinter i den italienske badeby "Rimini". Typisk for Seidl er det et trøstesløst miljø uden for sæsonen, vi befinder os i, men filmen indeholder mere varme og menneskelighed end vi er vant til fra Seidl, der slog sit navn fast som en af de mest markante europæiske filmskabere med fremragende film som "Hundedage", "Nationens tilstand" og "Paradis"-trilogien

Mere om filmen

Original titel

RIMINI

Premiere Dato

24. november - 2022

Instruktør

Ulrich Seidl

Filmens længde

01:46

Medvirkende

Michael Thomas,
Tessa Göttlicher

Produktionslande

Østrig
Tyskland
Frankrig

Sprog

Tysk

Anmelderne siger

Sikken et menneske, man møder i Ulrich Seidls både gribende, triste og varme ’Rimini’. Et skæbneportræt med den fallerede schlagersanger Richie Bravo som det altdominerende omdrejningspunkt. Sangeren portrætteres og gøres pokkers levende af en helt igennem formidabelt troværdig, karismatisk og nuanceret Michael Thomas.

Filmskribenten