RIMINI

NOMINERET TIL GULDBJØRNEN PÅ BERLIN FILMFESTIVALEN 2022

"Tror du, at Richie også er værd at elske?" -
Filmporten byder velkommen til den østrigske provokatør Ulrich Seidls karakterstærke drama "Rimini".
Seidl er kendt for sin rå, kompromisløse og samfundsrevsende stil, der stiller skarpt på tilværelsens bagside. Ofte med kæntrede skæbners jagt på lykken og meningen med det hele i centrum. I "Rimini" møder vi den fallerede crooner Richie Bravo, der engang var en succesfuld popstjerne.
Nu jagter han sin falmede berømmelse en vinter i den italienske badeby "Rimini". Typisk for Seidl er det et trøstesløst miljø uden for sæsonen, vi befinder os i, men filmen indeholder mere varme og menneskelighed end vi er vant til fra Seidl, der slog sit navn fast som en af de mest markante europæiske filmskabere med fremragende film som "Hundedage", "Nationens tilstand" og "Paradis"-trilogien

Mere om filmen

Original titel

RIMINI

Premiere Dato

24. november - 2022

Instruktør

Ulrich Seidl

Filmens længde

01:46

Medvirkende

Michael Thomas,
Tessa Göttlicher

Produktionslande

Østrig
Tyskland
Frankrig

Sprog

Tysk

Anmelderne siger:

"Sikken et menneske, man møder i Ulrich Seidls både gribende, triste og varme ’Rimini’. Et skæbneportræt med den fallerede schlagersanger Richie Bravo som det altdominerende omdrejningspunkt. Sangeren portrætteres og gøres pokkers levende af en helt igennem formidabelt troværdig, karismatisk og nuanceret Michael Thomas."

Filmskribenten

"Forestil dig en blanding af Mickey Rourke i The Wrestler og Kandis-Johnny, så har du Richie Bravo. Han spilles med skræmmende præcision af Michael Thomas"

Filmmagasinet EKKO

"En præstation af en anden verden".

Philm

"Den østrigske tabukradser Ulrich Seidl har lavet sin første fiktionsfilm i ti år, og den har ikke fået de priser, den fortjener. Filmen er mesterlig og morsomt urovækkende i sine nådesløse eksistensportrætter."

Politiken

"Kun en iskold satan vil ikke føle et stik i hjertet, når Richie langt om længe lukker op for verden......":

Avisen Danmark

"Filmens holdepunkt er Michael Thomas’ fantastiske præstation, der både formår at gøre Bravo til en fascinerende figur fuld af indre modsætninger og samtidig beholde fornemmelsen af et spøgelse, som svæver gennem tilværelsen."

Soundvenue

"..de lange, langsomme indstillinger, man ikke kan slippe væk fra, af Seidls faste fotograf, Wolfgang Thaler, så er filmen en dragende fortælling med en uforglemmelig karakter."

Berlingske