Smoke Sauna Sisterhood

Det er sjældent, vi præsenterer dokumentarfilm i Filmporten, men Anna Hints' "Smoke Sauna Sisterhood" er noget helt særligt.

Den 7. marts er der premiere på Annas intime, enkle og bevægende dokumentar om kvindefællesskab og samtalens kraft - dagen før kvindernes internationale kampdag.

Vinder for bedste europæiske dokumentarfilm ved European Film Awards & Vinder for bedste instruktør på Sundance Film Festival.

Den estiske saunakultur er 800 år gammel og på Unescos verdensarvsliste over umistelig kultur sammen med blandt andet franske baguettes og japansk skyggespil.

 

Mere om filmen

Original titel

Savvusanna sõsarad

Premiere Dato

7. marts - 2024

Instruktør

Anna Hints

Filmens længde

01:29

Medvirkende

Kadi Kivilo
Elsa Saks

 

Produktionslande

Estland

Sprog

Estisk

Anmelderne siger:

"I Anna Hints rørende, sørgelige og hjertevarme dokumentar Smoke Sauna Sisterhood, der er det estiske Oscar-bud, mødes kvinder omkring en sauna i en skov fra den koldeste vinter til en frodig sommer. De taler grinende, grædende og indimellem også flirtende om, hvordan det faktisk er at være kvinde".

Filmmagasinet Ekko

"En af de bedste og mest sanselige film om kvindelighed, køn, samtalens kraft og mændenes ækle overherredømme, jeg nogensinde har set. En unik dokumentarfilm og en helt særlig filmoplevelse."

Avisen Danmark

"Mesterværk"

Cinema Femme

"Kast skammen bort og gå i røgsauna. Det renser sjælen."

Alt for Damerne

"Ren filmagi....Smukt og bevægende."

Politiken

"Smoke Sauna Sisterhood" mediterer syleskaprt over kvindeliv, mens den på poetisk vis gør kvindernes udsagn universelle ved, at lade dem sameksistere i naturen blandt traditionerne."

Soundvenue

"...og mændene vil have godt af at spidse ører og lytte efter."

Kristeligt Dagblad

"Estiske Anna Hints’ dokumentarfilm om kvinder, der taler sammen i en traditionel røgsauna, forener en interesse for gammel folkekuktur med nutidig normkritik."

Information

"Befriende ærlig, ærligt befriende."

Kulturen.nu

"Kan bidrage til en verden, der føles friere at være kvinde i."

Filmmagasinet Nosferatu

"Dybt bevægende fortælling, der rækker ud af sauanen og ind i vores verden."

Ordet

"En kostbar gave til alle mænd."

Avisen.dk