Smoke Sauna Sisterhood

Det er sjældent, vi præsenterer dokumentarfilm i Filmporten, men Anna Hints' "Smoke Sauna Sisterhood" er noget helt særligt.

Den 7. marts er der premiere på Annas intime, enkle og bevægende dokumentar om kvindefællesskab og samtalens kraft - dagen før kvindernes internationale kampdag.

Vinder for bedste europæiske dokumentarfilm ved European Film Awards & Vinder for bedste instruktør på Sundance Film Festival.

Den estiske saunakultur er 800 år gammel og på Unescos verdensarvsliste over umistelig kultur sammen med blandt andet franske baguettes og japansk skyggespil.

 

Mere om filmen

Original titel

Savvusanna sõsarad

Premiere Dato

7. marts - 2024

Instruktør

Anna Hints

Filmens længde

01:29

Medvirkende

Kadi Kivilo
Elsa Saks

 

Produktionslande

Estland

Sprog

Estisk

Anmelderne siger:

"I Anna Hints rørende, sørgelige og hjertevarme dokumentar Smoke Sauna Sisterhood, der er det estiske Oscar-bud, mødes kvinder omkring en sauna i en skov fra den koldeste vinter til en frodig sommer. De taler grinende, grædende og indimellem også flirtende om, hvordan det faktisk er at være kvinde".

Filmmagasinet Ekko

"En af de bedste og mest sanselige film om kvindelighed, køn, samtalens kraft og mændenes ækle overherredømme, jeg nogensinde har set. En unik dokumentarfilm og en helt særlig filmoplevelse."

Avisen Danmark

"Mesterværk"

Cinema Femme

"Kast skammen bort og gå i røgsauna. Det renser sjælen."

Alt for Damerne