Søstrene Gusmaos usynlige liv

Vinder af Un Certain Regard på Cannes Filmfestivalen og Brasiliens officielle Oscar-kandidat i 2019/2020.

Den brasilianske film ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge.
Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid. Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de bor nærmest dør om dør.

Mere om filmen

Original titel

A Vida Invisível

Premiere Dato

19. november - 2020

Instruktør

Karim Aïnouz

Filmens længde

02:19

Medvirkende

Julia Stockler,
Carol Duarte,
Flávia Gusmão

Produktionslande

Brasilien
Tyskland

Sprog

Portugisisk

Anmelderne siger:

"Filmen om søstrene Gusmão lever af sin længde, sine farver og hele det varme troværdighedspræg. Det er lidt som Dickens på nyportugisisk. En seværdig og sanselig stiløvelse, der kan drive vinteren væk for en tid"

Bo Green Jensen, Weekendavisen

"Søstrene Gusmaos usynlige liv er en usædvanlig, men elskelig storfilm ...- der fuldt fortjent vandt Un Certain Regard-prisen i Cannes"

Claus Christensen, Filmmagasinet EKKO

””Vellykket møde mellem æstetisk følsom art cinema og mere kulørt telenovela med mytologisk resonans i en moderne feministisk kontekst"

Kim Skotte, Politiken

”En helt sublim film.”

Marianne Lentz, Elle

"... en respektfuld brasiliansk genremodernisering, der fortæller kvindernes glemte historie. Kvinderne bærer denne tragiske historie med overskud og sprudlende liv."

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten

”Et forførende visuelt bud på en tropisk melankolsk fado-sang om skæbnesvangre kvindeliv i 1950´ernes Brasilien. GRIBENDE.”

Eva Novrup Redvall, Information