Søstrene Gusmaos usynlige liv

Vinder af Un Certain Regard på Cannes Filmfestivalen og Brasiliens officielle Oscar-kandidat i 2019/2020. Den brasilianske film ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge. Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid. Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de bor nærmest dør om dør.

Mere om filmen

Original titel

A Vida Invisível

Premiere Dato

19. november - 2020

Instruktør

Karim Aïnouz

Filmens længde

02:19

Medvirkende

Julia Stockler,
Carol Duarte,
Flávia Gusmão

Produktionslande

Brasilien
Tyskland

Sprog

Portugisisk

Anmelderne siger

”Mesterlig. En hyldest af kvindeligt sammenhold og styrke. Sublim og smuk.”

Tomris Laffly, roberebert.com

“Ganske enkelt pragtfuld. Et drama om ukuelige kvinder, tankeløse mænd og knuste drømme fortalt med elegance, følsomhed og en næsten grænseløs empati.”

Justin Chang, Los Angeles Times

“Forførende melodrama. Hjerteskærende.”

Guy Lodge, Variety

“Gribende og hjerteskærende.”

Lee Marshall, Screen Daily

“Sensuelt melodrama. Uforglemmelig.”

David Rooney, The Hollywood Reporter

"Søstrene Gusmaos usynlige liv er en usædvanlig, men elskelig storfilm ...- der fuldt fortjent vandt Un Certain Regard-prisen i Cannes"

Filmmagasinet EKKO