Supernova

Colin Firth og Stanley Tucci spiller Sam og Tusker, som har dannet par i 20 år.

De er mere forelskede end nogensinde og drager på tur i deres autocamper gennem England for at besøge venner og familie. Meget har forandret sig siden Tusker blev diagnosticeret med tidlig demens for to år siden, og de ved, at deres tid sammen er begrænset. Som rejsen skrider frem, viser det sig, at deres ønsker for fremtiden er forskellige, og de konfronteres begge med spørgsmålet om, hvad det egentlig betyder at elske hinanden.

SUPERNOVA er en ægte kærlighedsfilm med rørende øjeblikke og stilfærdig humor. Colin Firth og Stanley Tucci leverer pragtpræstationer i rollerne som to mennesker, der får sat kærligheden til hinanden på prøve.

Mere om filmen

Original titel

Supernova

Premiere Dato

12. august - 2021

Instruktør

Harry Macqueen

Filmens længde

01:34

Medvirkende

Colin Firth
Stanley Tucci

Produktionslande

England

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

”Smukt og rørende” ”En hjerteknugende historie, fortalt med afdæmpet varme og humor” ”En film der får dig til at tro på kærligheden”

Femina

"Firth er underspillet tør og engelsk, indtil han ikke kan undgå at vise følelser, og Tucci har glimt i øjet, indtil der ikke er noget at smile af. Deres afsluttende scene, hvor sandhederne kommer på bordet, er stor kunst. 'Supernova' bliver man klogere af. Man græder og griner med Tusker og Sam og lærer mere om at være menneske."

Michael Solgaard, Børsen

"Stjerneskuespillerne Stanley Tucci og Colin Firth er skruet dejligt ned i en film om demens, som bliver meget svær at glemme."

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten

"Colin Firth og Stanley Tucci giver indfølte præstationer som Sam og Tusker, der på turen mundhugges som et gammelt ægtepar, kærligt, desperat og sørgmodigt."

Nanna Frank Rasmussen, Politiken

"Elegant fører de to skuespillere fra komediepræget kammerspil ind i et mørkere og mere smertefuldt terræn"

Caspar Vang, Fyens Stiftstidende

"Et intenst, stærkt drama, som ingen bør være foruden i deres liv med film."

Bent Stenbakken, Kulturen.nu

"Skinner klarere end nogen anden stjerne"

Nosferatu