THE BANSHEES OF INISHERIN

Nomineret til 9 Oscars, bl.a. for bedste film, bedste instruktør, bedste mandlige hoverolle, bedste kvindelige birolle, bedste mandlige biroller og for bedste klipning ved danske Mikkel E.G.Nielsen.

"Banshees of Inisherin" modtog hele tre af de tre store priser ved årets Golden Globes for bedste manuskript (Martin McDonagh), bedste komedie og bedste mandlige skuespiller (Colin Farrell) i en film - musical eller komedie.

Instruktøren Martin McDonagh er manden bag Oscarvinderen "Three Billboards Outside Ebbing Missouri & "in Bruges".

Colin Farrell og Brandan Gleeson i topform som to livslange venner der står i en ubekvemt situation, eftersom en af dem ikke længere ønsker at være venner.

 

 

 

Mere om filmen

Original titel

"The Banshees of Inisherin"

Premiere Dato

26. januar - 2023

Instruktør

Martin McDonagh

Filmens længde

01:49

Medvirkende

Colin Farrell

Brandan Gleeson

Kerry Condon

Produktionslande

Irland
England
USA

Sprog

Engelsk

Anmelderne siger:

"Med en dansk klipper og et formidabelt filmhold har Martin McDonagh skabt et sorthumoristisk og åndeløst smukt mesterværk om venlighed kontra kunstneriske ambitioner."

Filmmagasinet EKKO

’The Banshees of Inisherin’ er en vidunderligt medrivende og smuk film."

Information

"Et filmisk mirakel". "The Banshees of Inisherin" føles som kulminationen for især Martin McDonagh og Colin Farrell, men der kan ikke sættes bare én finger på dette helt enestående komedie-drama. For den er ganske enkelt en fuldstændigt blændende og fornøjelig opvisning i perfektionisme. Såvel som underholdnings- og kunstfilm, som ikke hér ligger i konflikt med hinanden."

Moovy

"[Martin] McDonagh får igen noget helt formidabelt ud af Gleason og Farrell et sted mellem 'Pulp Fiction' og Gøg & Gokke"

Politiken

"...her er så McDonaghs lille perle, en potentiel klassiker, en lille og enkel fortælling, bundet op omkring den særlige kultur på den lille klippeø Inisherin på vestsiden af Irland."

Kristeligt Dagblad

"Det lille drama 'The Banshees of Inisherin' er en stor oplevelse og er netop blevet nomineret til ni Oscars. Heriblandt hele fire skuespillerpriser."

Berlingske

"Frustrerende og dyster. Komisk og underholdende."

Soundvenue

"'The Banshees of Inisherin' er en vidunderligt morsom film om svære venskaber."

Jyllands-Posten

"Kemien mellem Colin Farrell og Brendan Gleeson er mageløs."

Berlingske