Vanskabte Land

Nomineret i Un Certain Regard på Cannes Filmfestivalen.
Elliot Crosset Hove nomineret som årets bedste mandlige skuespiller ved European Film Awards.

Elliott Crosset Hove,, Waage Sandø, Jacob Hauberg Lohmann, Victoria Carmen Sonne og Ingvar Eggert Sigurðsson brillerer alle i denne fantastiske smukke dansk/islandske film

Vanskabte Land udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung dansk præst Lucas bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej. Men jo dybere han rejser ind i det ubarmhjertige og golde islandske landskab, ledsaget af sin guide, jo mere mister han fornemmelsen af sin egen virkelighed, sin mission og sin pligtopfyldende moral. Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

Mere om filmen

Original titel

Godland

Premiere Dato

1. december - 2022

Instruktør

Hlynur Pálmason

Filmens længde

02:10

Medvirkende

Elliott Crosset Hove,

Waage Sandø,

Ingvar Eggert Sigurðsson,

Victoria Carmen Sonne,

Jacob Hauberg Lohmann

Produktionslande

Danmark
Island

Sprog

Dansk

Anmelderne siger:

"Man fortæller sig selv, at der for fanden er så få forsvindende få ægte auteurs på denne jord, at filmen selvfølgelig får fem stjerner, selv om den storhedsvanvittigt burde have forvildet sig til seks. Eller helst syv!"

Filmmagasinet EKKO

"Noget af det mest kunstneriske helstøbte, du kan opleve i en biograf i disse år."

Kinosaur

"Smukt, barsk og visuelt gribende."

Filmskribenten

"Smukt, ildevarslende, kulsort og levende på samme tid."

Avisen Danmark

'En storslået film'

Politiken

"Hlynur Pálmason bekræfter med det dansk-islandske kolonitidsepos 'Vanskabte land', at han er en af Nordens mest originale filmskabere, der både lader sine centrale karakterer slå gnister og skildrer den omgivende natur, så det kan mærkes.

Information

"Med 'Vanskabte land' om dansk kolonialisme i Island beviser Hlynur Pálmason, at han er en af de mest fremtrædende nye filmstemmer i Norden."

Soundvenue

"Visuelt er filmen en bedrift. Pálmason har hver gang brugt vejret, tiden og topografien som udtryk for indre kræfter, der raser uanfægteligt. Her er skabelsen og fortabelsen skildret, så ingen dialog er nødvendig."

Weekendavisen

"Med sin fortælling om et menneske på en rejse ind i sjælens mørke, er den en nordisk pendant til Francis Ford Coppolas klassiske krigsfilm, 'Dommedag nu' – bare uden krig og Vietnam. Det er ikke engang en god sammenligning. Der findes nemlig ikke nogen anden film som 'Vanskabte land'.

Kristeligt Dagblad

"Det er mageløst."

Jyllands-Posten